Spremni za strukturirani dijalog

Publikacija „Spremni za strukturirani dijalog“ nastala je u sklopu istoimenog projekta održanog 2015. godine. Glavna aktivnost projekta sastojala se u održavanju dvodnevne konferencije u svibnju 2016. godine na području Rijeke koja je okupila 40 sudionika (predstavnici savjeta mladih, vijeća učenika, studentskih organizacija te donositelja odluka) koji su tijekom radionica imali priliku odabrati ključne vještine koje su potrebne mladima za aktivno sudjelovanje u procesu provedbe aktivnosti. O vještinama koje su sudionici istaknuli kao ključne vještine koje nedostaju mladima možete pročitati u Publikaciji na linku niže. Publikacija je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.

“Spremni za Strukturirani dijalog” – HR
“Spremni za Strukturirani dijalog” – EN

 

 

Strukturirani otoci

Cilj priručnika je približiti mladima s geografski izoliranih područja (hrvatski otoci) proces strukturiranog dijaloga i mogućnosti njegove implementacije u otočnim sredinama.

Priručnik se sastoji od dva dijela: u prvom dijelu nalaze se općenite informacije o projektu i strukturiranom dijalogu. Drugi dio se sastoji od stripa u kojem se mladima detaljno objašnjava što je strukturirani dijalog, tko ga i kako provodi dok su u nastavku 4 primjera kako se kroz struktuirarni dijalog može unaprijediti položaj mladih na otocima, polazeći od 4 najčešća problema mladih do 4 potencijalnih rješenja.

Problemi su identificirani kroz istraživanje koje se provelo u sklopu projekta “Strukturirani otoci”, a rješenje su osmislili sudionici – mladi i donositelji odluka zajedno – tijekom istoimene konferencije.

Strip priručnik

 

 

Srednjoškolci u dijalogu sa zajednicom

Informator – brošura za mlade nastala je u okviru projekta pod nazivom “Srednjoškolci u dijalogu sa zajednicom”. Na sadržaju i konceptu brošure radili su sudionici u projektu – mladi između 15 – 30 godina. Sadržaj brošure odgovara na potrebe mladih o tome što im je potrebno da bi se aktivnije uključili u djelovanje svoje zajednice te da informacije koje ih zanimaju budu okupljene na jednom mjestu

Informator – brošura za mlade

 

 

Mladi u riječkom programu

Ova publikacija nastala je u sklopu projekta “Mladi u riječkom programu”, čiji je cilj bio mlade upoznati i uključiti u proces pisanja Programa za mlade Grada Rijeke 2018.-2022. Publikacija sadrži kratak opis projekta, procesa nastanka Programa, načina na koji su mladi u njega bili uključeni, kao i kratak pregled sadržaja područja, ciljeva i mjera Programa.

Mladi u riječkom programu