U Centru tehničke kulture u četvrtak, 25.6.2020. održano je druženje i rasprava na temu aktivnosti za mlade. Događanje je okupilo tridesetak sudionika, od čega dvadesetak mladih s područja Rijeke i riječkog prstena. Cilj događanja pod nazivom “Mladi kreiraju” bio je potaknuti dijalog mladih i predstavnika ustanova i organizacija koje u svom radu pružaju podršku, nude usluge i/ili provode aktivnosti namijenjene mladima. Potpunu fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Okupljene su ispred Grada Rijeke pozdravili gradonačelnik Vojko Obersnel i Mirela Pašić, savjetnica za EU projekte i mlade Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, koja je predstavila projekt “LoCall For YOUth – lokalno za mlade” i podsjetila mlade na provedbu aktivnosti Programa za mlade Grada Rijeke.

U prvom dijelu programa svoj rad predstavila je Koordinacija savjeta mladih Primorsko-goranske županije kroz dijalog Sare Sušanj (predsjednica savjeta mladih Grada Opatije), Svena Sušnja (predsjednik savjeta mladih Grada Kastva) i Biagia Mazzone (predsjednik savjeta mladih Grada Rijeke). Mladima su pojasnili kako je Koordinacija nastala kao mjesto razmjenu primjera dobre prakse, informiranje, analizu i zagovaranje problema mladih pred različitim institucijama i tijelima vlasti.

Drugi dio programa bio je posvećen mentalnom zdravlju mladih. Predstavljen je on-line psihološko savjetovalište na kojem mladi mogu stupati u kontakt sa stručnjacima u području mentalnog zdravlja u mladih u Rijeci, a okupljeni su imali priliku raspravljati s psihologinjama Ivonom Maričić (djelatnica Udruge Terra), Lorenom Zec (djelatnica SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava) i Ines Jakovčić (djelatnica Studentskog savjetovališnog centra).

Konferenciju smo organizirali u sklopu projekta “LoCall for YOUth – lokalno za mlade” s nositeljima Gradom Rijekom i partnerima Dom mladih Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka, Udruga Delta i Udruga gradova RH. Projekt je sufinanciran kroz Erasmus + program.